Привържениците на най-стария клуб в България  - Ботев, стягат протест

...
Привържениците на най-стария клуб в България  - Ботев, стягат протест
Коментари Харесай

Феновете на най-стария клуб у нас ще пият "мирно кафе" пред Община Пловдив

Привържениците на най-стария клуб в България  - Ботев , стягат митинг пред Община Пловдив. Причината за него съгласно тях е отхвърли на градската администрация да се ангажира документално с довършването на стадион „ Христо Ботев “ с 4 трибуни на 1-ия стадий, седалки и терен.

Публикуваме известието от Сдружение ФК Ботев :

" Въпреки че в средата на май на среща сред Гражданския съвет към Сдружение ПФК Ботев и представители на община Пловдив и на изпълнителя на ремонтните действия бе обещано заричане за нов метод за дотъкмяване на първия стадий от строителството, осигуряващ 18 777 седящи места, ситуирани по четирите бранша на стадиона, в този момент община Пловдив отхвърля да се ангажира обществено с това свое заричане.

„ Относно желанието за сключване на съглашение по горецитираните тематики, Ви известявам, че към сегашния миг не съм акредитиран да подпиша подобен документ “, написа зам. кметът по строителството на Пловдив Пламен Райчев, визирайки изявеното за повторно категорично предпочитание на Съвета за писмен ангажимент към обещанията. В писмо до кметството от гражданската асоциация желаеха да се сътвори „ коментирания на срещата документ, удостоверяващ и ангажиращ ги с продължаването и завършването на строителството в тази му целокупност (4 бранша и активност, за приемане на лиценз за Efbet лига). 

От общината не пожелаха да се ангажират и с съответен период за довеждане докрай на този стадий и въвеждането му в употреба макар устните обещания от преди месец това да се случи до идната пролет.

Въпреки че на Съвета бе дадено скорошно показване на количествено-стойностните сметки още напролет на 2020 година, в писмото си до Съвета от общината декларират, че те към момента не са подготвени. Все още няма и готово мнение за качеството и положението на наличните седалки. 

Искаме още един път да напомним, че построяването на оборудването е от особена значимост за града ни, а прозрачността при изразходването на публичните средства, както и контролът по качеството на осъществяването, са главно обвързване на Община Пловдив и всички участници в инвестиционно-строителния развой. 

Тъй като считаме, че е налице цялостна липса на бистрота при изпълнение-то на строителството на стадион „ Христо Ботев “ и на предпочитание за почтена връзка, ще използваме всички законни дейности за публичен напън и търсене на отговорност.

Призоваваме всички ботевисти, пловдивчани и българи, които желаят да знаят по какъв начин се харчи публичния запас, да „ пием спокойно кафе “ пред постройката на Община Пловдив в сряда, 7 юли, от 18 часа. Търпението ни се изчерпва, желаеме почтени отговори на справедливите ни въпроси и терзания ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР